sreda, 25. januar 2023.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje o donetom rešenju o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta dogradnje postojeće stanice za snabdevanje tečnim naftnim gasom za potrebe kotlarnice pogona mlekare - „GRANICE" d.o.o. Mladenovac

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Karađorđeva 71
objavljuje
OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta preduzeća „GRANICE” d.o.o. iz Mladenovca, Nikole Pašića 246, sproveo je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta dogradnje postojeće stanice za snabdevanje tečnim naftnim gasom za potrebe kotlarnice pogona mlekare u okviru kompleksa preduzeća „GRANICE” d.o.o, na katastarskoj parceli broj 2808 KO Granice, na području gradske opštine Mladenovac u Beogradu. 
U sprovedenom postupku doneto je rešenje da za predmetni projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu, uzimajući u obzir raspoloživu dokumentaciju i podatke o lokaciji, nameni i karakteristikama projekta, pri čemu je ocenjeno da se, uz primenu važećih tehničkih normativa i standarda propisanih za ovu vrstu objekata, kao i mera zaštite životne sredine koje su utvrđene donetim rešenjem – ne očekuju značajni negativni uticaji projekta na činioce životne sredine.
Donetim rešenjem utvrđena je obaveza nosioca projekta da, u slučaju rekonstrukcije, proširenja kapaciteta ili prestanka rada predmetnog projekta, podnese zahtev nadležnom organu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. 
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid u doneto rešenje na službenom sajtu grada Beograda (www.beograd.rs, Gradski oglasi) i izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 135/04 i 36/09).