21. Sednica Skupštine grada

        Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao za petak, 29. maj, u 10 časova, u sali 1/0 JP SAVA CENTAR”, ulaz iz Ulice Milentija Popovića 9,

 

21. Sednicu Skupštine grada

 

          Na dnevnom redu sednice biće Predlog odluke o davanju saglasnosti na propise i druge akte iz nadležnosti Skupštine Grada Beograda, koje je Gradsko veće donelo tokom vanrednog stanja, kao i Predlog odluke o važenju propisa i drugih akata, koje je Gradsko veće donelo u tom periodu.

 

            Pred odbornicima će se naći i Predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, opština Savski venac, Predlog plana detaljne regulacije područja između saobraćajnica: Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića, Mokroluške nove i Kružnog puta Padina, opštine Voždovac i Zvezdara, Predlog plana detaljne regulacije za kompleks „Virginia”, opština Surčin, Predlog plana detaljne regulacije stambenog naselja uz groblje Lešće, opštine Palilula i Zvezdara, kao i Predlog plana detaljne regulacije bloka između ulica: Džordža Vašingtona, Bulevara Despota Stefana i Cetinjske, opština Stari grad.

 

            Na dnevnom redu je i nekoliko predloga o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

 

            Pred podbornicima su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”, Izveštaj o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, Izveštaj o radu ombudsmana grada Beograda za 2019. godinu i Predlog odluke kojom se Sekretarijat za javni prevoz određuje za predstavnika Grada Beograda u Međunarodnoj asocijaciji za javni prevoz.


            Dnevni red sednice možete pročitati na sajtu Grada Beograda , na sledećoj stranici https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1773359-nikodijevic-novi-planovi-razvoja-izmestanje-okretnice-trolejbusa/ .
 

 

Napomena: neophodno je da novinari i snimatelji imaju važeće novinarske akreditacije.

 

 

 

Sekretarijat za informisanje