Sednica Skupštine grada Beograda

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao za za ponedeljak 28. septembar, u 10 časova, u sali 1 JP SAVA CENTAR, ulaz iz Ulice Milentija Popovića 9, 

23. SEDNICU SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

Pred odbornicima će se naći predlog odluke o izmenama i dopuni odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2020. godini, kao i predlog odluke o izmenama odluke o budžetu Grada Beograda za 2020. godinu.

Odbornici će raspravljati i o nekoliko predloga planova detaljne regulacije, predlogu odluke o izmenama odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Beogradu, predlogu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada za 2020. godinu, kao i predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.  

Na dnevnom redu biće i predlozi odluka o izmenama i dopunama odluke o komunalnom redu i  oglašavanju na teritoriji Grada Beograda, predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji opštine Palilula, predlozi odluka o podizanju spomenika Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2020. godinu za nekoliko javnih komunalnih preduzeća.

Sednica Skupštine biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama Gradskog zavoda za javno zdravlje, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Napomena: neophodno je da novinari i snimatelji imaju važeće novinarske legitimacije.

Dnevni red sednice Skupštine grada i izjavu predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića možete pogledati na sajtu Grada Beograda, na stranici https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1776358-nikodijevic-pred-odbornicima-u-ponedeljak-jos-jedan-rebalans-vrtici/