Sednica Skupštine grada Beograda

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak 30. novembra, u 10 časova, u sali 1 JP SAVA CENTAR, ulaz iz Ulice Milentija Popovića 9, 

24. SEDNICU SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

Pred odbornicima će se naći nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova od značaja za razvoj grada, kao što je Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Na dnevnom redu će biti Predlog zaključka o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite čije se radno angažovanje finansira sredstvima grada Beograda, a koji su angažovani  u direktnom radu sa korisnicima u toku epidemije covid-19, isplati jednokratnu novčanu pomoć.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o obezbeđivanju uslova za uređivanje, upotrebu, unapređenje i zaštitu kompleksa Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan, Predlogu odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Zvezdara, zatim o Predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu 2019–2029. godine, za teritoriju gradske opštine Savski venac – treća faza, kao i Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izmeni Odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Gradska čistoća” i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmeni statuta JKP „Gradske pijace” Beograd i JKP GSP „Beograd”.

Sednica Skupštine biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama Gradskog zavoda za javno zdravlje, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Napomena: Neophodno je da novinari i snimatelji imaju važeće novinarske legitimacije.

Dnevni red sednice Skupštine grada možete pogledati na sajtu Grada Beograda, na stranici: https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1777986-sednica-skupstine-grada-u-ponedeljak-30-novembra_2/