SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 30. avgusta, u 10 časova, u sali 1 JP “SAVA CENTAR”, ulaz iz Ulice Milentija Popovića 9,   

31. SEDNICU SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

Na dnevnom redu je, između ostalog, Predlog zaključka o ispravci Odluke o završnom računu Grada Beograda za 2020. godinu, Predlog odluke o dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd i Izveštaj o napretku sprovođenja Programa zaštite životne sredine za period od 2016. do 2020. godine.
Odbornici će odlučivati o Predlogu odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji opštine Voždovac (Ulica Ljubana Jednaka), Predlog odluke o dodeli naziva skvera na teritoriji opštine Vračar – skver Milene i Gage, Predlog odluke o dodeli naziva parka na teritoriji opštine vračar – park Mike Oklopa, Predlog odluke o dodeli naziva prolaza na teritoriji opštine Zemun – prolaz (stepenište) Miodraga Dabižića, Predlog odluke o podizanju spomenika „Alaski krst”, podizanju spomenika Dušanu Radoviću, izmeni Odluke o podizanju spomenika naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, podizanju spomenika poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima u ratovima od 1991. do 1999. godine.
Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, Predlog odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada, Predlog strategije razvoja javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda za period do 2033. godine.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti.
    
Napomena: neophodno je da novinari i snimatelji imaju važeće novinarske legitimacije.

Kompletan dnevni red sednice Skupštine grada možete pogledati na sajtu Grada Beograda, na stranici

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1786101-sednica-skupstine-grada-zakazana-za-ponedeljak-30-avgust_2/