недеља, 17. новембар 2019.

Весић: Спортске манифестације на одличан начин промовишу и спорт и Београд

Заменик градоначелника Београда Горан Весић доделио је данас медаље победницама полумаратона, у оквиру првог маратона „Comtrade Serbian Marathon” у Штарк арени, а затим и дочекао победнике маратона ове трке.

Весић је истакао да одржавањем ове трке Београд показаје да може да организује спортске догађаје на светском нивоу.

– „Comtrade Serbian Marathon” је први пут организован у Београду и специфичан је по стази која се разликује од других већ добро познатих тркачких стаза. Такмичари су остварили одличне резултате, а да није било мало јачег ветра, резултати би били још бољи – рекао је Весић.

Он је поручио да су се на трке пријавили такмичари из 30 земаља, као и да је ово такмичење у основи Шампионат Балкана.

– Ово све показује да је Београд права спорстка престоница. Захвалан сам Атлетском савезу Србије на успешној сарадњи и свим људима који су радили на организацији. Ово није само спортска манифестација, ово је промоција и спорта и Београда – закључио је заменик градоначелника.

Весић је са председником Атлетског савеза Србије Веселином Јевросимовићем дочекао на циљу победнике „Comtrade Serbian Marathon”.

Догађају је присуствовао и градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

Победнице полумаратона у женској категорији су Кенијка Нели Џепћумба, српска атлетичарка Оливера Јевтић и Кенијка Рут Нунду Мбата.

Победник маратона у мушкој конкуренцији је Кенијац Ндива Черутик.