субота, 25. јануар 2020.

Весић: Почиње пресељење домаћинстава са клизишта у чукаричком насељу Умка

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да почиње пресељење око 120 домаћинстава са клизишта у чукаричком насељу Умка. Влада Републике Србије је прошле недеље на седници одобрила средства за пресељење породица које деценијама живе на клизишту. 

– Све куће ће бити исплаћене. Породице ће добити нове локације на којима могу да граде куће. Новац је обезбеђен, Влада Републике Србије је одобрила средства која ће бити пребачена на рачун Града Београда и сви они ће добити новац. Коначно ће бити решен проблем 120 породица које заиста живе у тешким условима, јер је у питању можда највеће клизиште у Европи. То је сјајна вест за њих, а тачно је и то да им је решавање овог проблема деценијама обећавано. Креће санирање клизишта, јер оно угрожава и пут који води ка Обреновцу. Ми га сваке године обнављамо, јер део пута нестане због клизишта – појаснио је Весић за Студио Б и додао да се решавањем овог проблема бави око три године.

Заменик градоначелника је упутио извињење грађанима што много година чекају да њихов живтони проблем буде решен.

– Захвалан сам премијерки Ани Брнабић, која је имала доста разумевања, као и председнику Александру Вучићу, који зна за тај проблем. Он је долазио више пута у насеље Умка и залагао се да се тим људима помогне. Коначно смо нашли решење које је по закону и уједно најбоље за те породице. Ти људи никада нису тражили ништа нереално, тражили су да буду исплаћени по закону и колико то вреди – истакао је Весић.

Напорно смо радили протеклих година да коначно решимо проблем породица које деценијама ту живе и не знају када ће клизиште да проради, закључио је Весић.