среда, 27. мај 2020.

„Чистоћа” поставља пет хиљада нових контејнера

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” почиње замену пет хиљада старих и дотрајалих контејнера постављених на јавним површинама које су у надлежности овог предузећа, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.

Судови за одлагање отпада су потрошни материјал, изложени временским утицајима и подложни физичким оштећењима. Услед константне употребе контејнери се хабају и веома често непажњом несавесних појединаца у потпуности бивају уништени непрописним одлагањем отпада, попут жара и недовољно угашеног пепела. На неким контејнерима недостају точкићи, који омогућавају лакше манипулисање, а са неких су неовлашћено скинути поклопци.

„Градска чистоћа” почиње велику акцију замене котејнера на свих 10 општина које су у надлежности предузећа. Акција ће се спроводити сукцесивно и у наредном периоду у Београду ће пет хиљада нових контејнера заменити старе, што ће допринети лепшем и уреднијем изгледу града.  

На локацијама где се показало да је број контејнера недовољан, биће постављени додатни, док ће на неким локацијама бити и смањен број судова, с обзиром на то да је пракса показала да се не користе у пуном капацитету.

Из „Чистоће” подсећају суграђане да контејнери не припадају само овом предузећу и Граду Београду, већ су власништво и свих Београђана, те апелују да се према њима односе савесно и одговорно, да их не уништавају одлажући у њих потенцијално запаљив отпад, да не лепе рекламни материјал и исписују графите, како би нови контејнери што дуже трајали.