субота, 6. јун 2020.

Од три плаца у Земуну, Град приходовао 206 милиона динара

Дирекција за грађевинско земљиште јуче је продала три парцеле у власништву Града Београда на лицитацији за укупно 206 милиона динара. 

– Највеће интересовање било је за плац у Земуну, у Славонској улици, од 1.427 квадратних метара, за који се надметало 17 понуђача – рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

За 85 милиона динара купила га је „Високоградња инжењеринг” из Београда, која је била спремна да плати чак 54,5 милиона динара више од почетне цене. Толико велико занимање за ову локацију није изненађење будући да према планском документу на овом месту могу да се зидају станови и објекти компатибилних намена попут спортске, образовне, здравствене и културне, као и објекти предвиђени за поједине привредне делатности. 

Друге две парцеле, такође у Земуну, у близини су фабрике „Грмеч”, односно у привредној зони „Ауто-пут”, уз Улицу Милана Решетара. Већи плац од 4.576 квадрата на тој локацији сада је у власништву компаније из Београда „Kolzec global sticks”, једног од три учесника у јавном надметању. Она је за то земљиште излицитирала 73 милиона динара, што је за 13,9 милиона више од његове почетне вредности. 

За мањи плац од 2.139 квадратних метара утркивало се осам понуђача. Почетна цена била је 27,6 милиона динара, а пазарио га је „Кераметал” из Новог Сада за 48 милиона динара.

Ккако наводи Дирекција на свом сајту, на тим плацевима је према плану детаљне регулације дозвољена изградња објеката привредне делатности. Приступ грађевинским парцелама је предвиђен из Улице Милана Решетара преко приступне саобраћајнице, која се наставља на планирану јавну саобраћајницу Ц-10, у којој су предвиђене водоводна, фекална и кишна канализациона мрежа.

 – Продаја земљишта у Земуну доказ је да у грађевинској индустрији није смањена активност и да је Београд и даље атрактивно место за улагање – закључио је Весић