субота, 6. јун 2020.

Весић: Настављамо са изградњом водоводне мреже у Обреновцу

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на изградњи примарне водоводне мреже у насељу Пироман у општини Обреновац и том приликом у разговору с грађанима нагласио да се овде најбоље види како за добробит грађана заједно раде Град и Општина. 

Весић је подсетио да се ово село налази на двадесетак километара од Обреновца, што је још један доказ како се ради на стварању бољих услова за живот ових мештана. 

–  Да би Општина могла да изгради ових 3,6 километара у Пироману, као Град смо морали да завршимо главну цев која је коштала више од 1,5 милиона евра, за коју Општина није имала средстава. Како би грађани могли да имају воду, Град Београд ће израдити нов бунар који ће давати сто литара воде у секунди. На ове инвестиције Града, Општина наставља да гради своју примарну мрежу, као што је овде случај, која се после наставља у секундарну мрежу. Захваљујући заједничком раду и томе што има више пара у буџету, у прилици смо да решавамо проблеме људи – истакао је Весић.

Он је додао да је тешко говорити о овим стварима као што је водоводна мрежа у 21. веку, али да је таква ситуација затечена. 

– Уколико будемо упорни и наставимо да водимо овакву политику, те будемо имали и довољно новца, општина Обреновац ће до 2024. године бити можда и прва општина у Београду, не рачунајући централне општине, у којој ће сви грађани имати воду, као што је и прва од приградских у којој све школе имају фискултурне сале. Наставићемо да заједнички радимо на пројектима који се односе на водовод и канализацију, а реч је о 11 великих пројеката чија вредност прелази три милиона евра – истакао је Весић и додао да је циљ да сви грађани који живе на територији Београда имају једнаке услове за живот, а пре свега да имају воду, канализацију, пут, јавни превоз, и то мора да буде доступно свима.

Директор ЈКП „Водовод и канализација” у Обреновцу Бранко Матић прецизирао је да се ради на изградњи мреже која пролази кроз насељена места Стублине, Пироман, Бровић и Лончаник. 

– Дужина је око 3,6 километара, вредност радова око 37 милиона динара, а рок за извођење радова 150 дана. Очекивани број корисника је између 150 и 180, а када будемо изградили и секундарну мрежу у Пироману и Бровићу биће око 700 нових корисника – објаснио је Матић.

Обиласку je присуствоваo и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.