четвртак, 29. октобар 2020.

Градоначелник Београда: Влада континуитета значи сигурност и даљи развој локалних средина у Србији

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је премијерки Ани Брнабић, као и члановима нове Владе Републике Србије и грађанима Србије, формирање нове Владе Републике Србије. Он је истакао да Влада континуитета значи сигурност, стабилност и даљи развој земље.

– Од 2012. године Србија стално иде напред, развија се, и по многим за грађане Србије значајним параметрима има успехе на којима јој могу позавидети многе земље. Као градоначелник Београда, који је највећа локална самоуправа у нашој земљи, могу да посведочим о опредељености претходне Владе да се даље развија локални ниво и улаже у градове и општине. То је важно јер управо је локални ниво прва станица којој се грађани обраћају када желе да задовоље најважније потребе. Због тога је наставак овакве политике важан за сваког становника наше земље – рекао је градоначелник.

Градоначелник је истакао важност сарадње локалног и републичког нивоа, чији се значај, као под лупом, видео током претходних месеци, када се цео свет борио, а и данас се бори против пандемије ковида-19. Према његовим речима, управо је та сарадња донела добре резултате у досадашњој борби против вируса корона.

– Блиска сарадња републичког и локалног нивоа је у интересу свих грађана. Они су то препознали и у великом проценту подржали политику председника Александра Вучића и Српске напредне странке. На тај начин су нам указали поверење, али нас и позвали на одговорност да се управо у блиској сарадњи свих нивоа власти изборимо са епидемијом и наставимо да развијамо земљу. Научене лекције из претходног периода и постигнути резултати гарант су нашим грађанима да ћемо ово поверење оправдати – рекао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да се радује наставку сарадње са премијерком Брнабић и министрима у Влади Србије.

– Сјајан тим који је премијерка окупила око себе, уверен сам, даће још боље резултате, сачуваће стабилност, али и омогућити да се упркос неповољним околностима у целом свету Србија развија, а грађани имају све бољи квалитет живота – закључио је градоначелник.