петак, 16. април 2021.

У три општине вакцинисано више од 50 одсто пунолетних

У три београдске општине против вируса корона вакцинисано је више од 50 одсто пунолетних грађана, а у две општине вакцину је примило више од 80 одсто старијих од 75 година, изјавила је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је презицирала да је у општини Стари град вакцинисано 56 одсто пунолетних грађана, у општини Савски венац 54 одсто, а у општини Врачар 52 одсто.

– У општини Нови Београд је 48 одсто вакцинисаних, што јесте значајно будући да у тој општини живи велики број пунолетних грађана – рекла је Наташа Станисављевић за Танјуг.

Додала је да је у општинама Стари град и Савски венац вакцинисано више од 80 одсто старијих од 75 година, док је у три општине – Стари град, Савски венац и Врачар вакцинисано више од 70 одсто грађана од 65 до 74 година.

Станисављевићева је истакла да је веома важно да се настави вакцинација на мобилним пунктовима у Београду, како би се достигао висок степен вакцинације и у свим приградским општинама.

– Зато су на време обезбеђене вакцине и зато се имунизација спроводи на свим мобилним пунктовима како би и грађанима Лазаревца, Обреновца, Сопота, Барајева, Сурчина била доступна вакцина као што је и грађанима у централним градским општинама – рекла је Наташа Станисављевић.

Додала је да је на више од 52 мобилна пункта на територији Београда до сада вакцинисано укупно око 30.000 грађана.