субота, 4. децембар 2021.

Весић: Због блокада града комуналне службе у приправности

Због најављених блокада у Београду, све комуналне службе су у приправности како би пружиле максималну услугу Београђанима, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је за Танјуг рекао да се Град Београд припремио за најављене блокаде иако комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом, додајући да се на улицама Београда тренутно налази 1.098 возила јавног превоза.

– Од тога је на улицама 876 аутобуса, а у јутарњем и поподневном шпицу имаћемо укупно 1.138 возила – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је навео да је на улицама 109 возила ЈКП „Градска чистоћа”, са више од 300 радника који односе смеће. Такође је рекао да тренутно дежура 25 екипа у ЈКП „Београдске електране” и 20 екипа у ЈКП „Београдски водовод и канализација”, које су у приправности за решавање проблема грађана.

Весић је позвао све Београђане да комуналне проблеме пријаве на бројеве телефона 0800-110-011 и 011/3090-007 и упутио извињење свим грађанима што комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом због најављеног застоја.

– Када нам грађани буду пријавили да постоје одређени комунални проблеми, покушаћемо да организујемо наше службе да, заобилазећи блокаде, дођу и решавају њихове проблеме и да им на тај начин пружимо максималну услугу – казао је Весић.

Апеловао је на грађане да данас избегавају места на којима су најављене блокаде, како не би довели себе у ситуацију да више сати чекају, те да уколико се нађу у колони, не наседају на провокације и не улазе у инциденте.

– Нека избегавају места на којима су најављене блокаде, како не би довели себе у ситуацију да чекају у колони јер је неко бахат и мисли да може да ради шта хоће, јер они који блокирају путеве желе инциденте – казао је он.

Додао је и то да свако има право на своје политичко мишљење и да изрази протест, али тако да се тиме не угрожавају права других људи.