уторак, 24. мај 2022.

Весић: Кинези граде модерни кинески тржни центар у Јурија Гагарина

Земљиште у јавној својини Града Београда у наставку Улице Јурија Гагарина продато је за 821,2 милиона динара на јавном надметању, које је јуче одржано у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програм ТВ Хепи.

– На јавно надметање јавила се кинеска компанија која је купила две грађевинске парцеле укупне површине 27.501 метар квадратни, за које ће у градски буџет уплатити преко седам милиона евра. Они су најавили изградњу модерног кинеског тржног центра у који ће се уселити закупци из Блока 70 из тржног центра који је изгорео, као и други кинески продавци. На парцелама које су купили предвиђени су комерцијални садржаји ниске спратности – објаснио је Весић.

Он је истакао да је кинески центар у Блоку 70 био неуслован, а да ће нови тржни центар бити модеран објекат урађен по свим стандардима.

Весић је најавио да ће кинески инвеститор заједно с представницима Амбасаде НР Кине, уз сарадњу Владе Републике Србије, у петак у Скупштини Града Београда представити пројекат модерног кинеског тржног центра.