понедељак, 20. јун 2022.

„Чистоћа” данас и сутра наставља третмане сузбијања одраслих форми комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” данас и сутра наставља третмане сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда.

Како се наводи у саопштењу, током данашњег дана, од 19.30 часова до поноћи eкипе „Градске чистоће” вршиће сузбијање одраслих форми комараца уређајима са земље на локалитетима: Сланци, Велико село, Винча уз Дунав, Ритопек, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Ада Хуја, Вишњица уз Дунавац, Ново гробље, Лешће, потез од Новог гробља ка Звездарској шуми, Булбулдер, Ђерам, Лион, Олимп, Миријево, Орловско насеље, Мали Лесковац, Зелено брдо, Коњарник, Денкова башта, Мали Мокри Луг, Велики Мокри Луг, Цветанова ћуприја и Војводе Влаховића.

У уторак, 21. јуна, од 18 часова до поноћи eкипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” вршиће сузбијање одраслих јединки комараца уређајима са земље на територији ГО Обреновац, а од 20 часова третманом ће бити обухваћени локалитети на територији ГО Нови Београд: Студентски град, Блокови, Белвил, Стара Бежанија, Бежанијска коса.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу ekologija@gradskacistoca.rs, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.