уторак, 21. јун 2022.

Нападнута екипа „Чистоће” током акције сузбијања комараца

Из ЈКП „Градска чистоћа” Београд саопштили су да је екипа Сектора екологије и унапређења животне средине, синоћ око 21 час, током спровођења акције сузбијања одраслих форми комараца нападнута у Луштичкој улици на општини Звездара.

Нападач је са терасе тврдим предметом погодио возило екипе „Чистоће” која је спроводила третман сузбијања одраслих форми комараца и оштетио кров возила, а нико од запослених није повређен.

Екипа МУП-а је одмах изашла на терен и извршила увиђај, при чему је осумњичено лице негирало напад.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић је рекао да је разлог за страх због сузбијања неоправдан, те да је насиље недопустиво.

– Екипе ЈКП „Градска чистоћа” не могу да обављају свој посао уколико их свакодневно пресрећу непозната лица, упућују им увреде, претње, ударају и заустављају возила. Сваки напад ћемо пријавити надлежнима и против нападача поднети кривичне пријаве јер морамо да заштитимо људе који раде посао у корист свих Београђана. Огорчен сам због учесталих напада, каменовања возила и непоштовања тих људи који вредно раде. Уколико не желимо да нам комарци у наредном периоду праве веће проблеме, морамо допустити екипама да несметано раде – поручио је директор Попадић.