уторак, 21. јун 2022.

Наставак третмана сузбијања комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине наставља акције сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из ЈКП „Градска чистоћа”.

У среду, 22. јуна, од 20 до 24 часа eкипе „Чистоће” вршиће сузбијање одраслих форми комараца уређајима са земље на локалитетима: Заклопача, Врчин, Рушањ, Бели поток, Зуце, Пиносава, Авала, Ледине, Сурчин, Радиофар, Алтина, Плави хоризонти, Школско добро, Сењак, Топчидерско брдо, Дипломатска колонија, Дедиње и Лисичији поток.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу ekologija@gradskacistoca.rs.