четвртак, 23. јун 2022.

Екипе „Чистоће” настављају сузбијање одраслих форми комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине наставља третмане сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из ЈКП „Градска чистоћа”.

У петак, 24. јуна, од 20 часова до поноћи eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на локалитетима: Забран – Обреновац, језеро Велико блато, Овчански себеш, Рева, Дунавац, Бесни фок, Врбовско, Прелив, Широка греда, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев дунавац, пут ка Старој Борчи, Стара Борча, Борча, Борча преток, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, Котеж, Браћа Марић, Грга Андријановић, Попова бара, Овча, Пут за Овчу, Партизански блок, Падинска скела, Мали Збег, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај и Азилантски центар.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу ekologija@gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.