петак, 24. јун 2022.

Други напад у овој седмици на раднике „Чистоће”

Из ЈКП „Градска чистоћа” су саопштили да су јуче, нешто после 23 часа, у Улици Јованке Радаковић на Звездари нападнута два комунална радника и возач камиона овог предузећа, при чему је возач камиона Жељко Ађи задобио лакше телесне повреде у пределу рамена, шаке и леђа.

До инцидента је дошло када је непозната мушка особа у касним вечерњим часовима прво вербално а потом и физички насрнула на екипу „Чистоће” која је у том тренутку обављала свој редовни посао пражњења судова за комунални отпад.

Захваљујући брзој реакцији припадника МУП-а, који су одмах изашли на терен, овај напад на запослене у „Чистоћи” је окончан, а нападач је приведен.

Возач камиона Жељко Ађи превезен је колима Хитне помоћи у Клиничко-болнички центар „Звездара” где му је указана помоћ.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић је рекао да ће ово предузеће предузети све неопходне мере јер је предузеће у обавези да заштити своје запослене.

– Огорчен сам због све учесталијих напада на наше раднике који часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана. Ово је већ други напад у овој седмици када за време обављања својих редовних радних задатака наши запослени доживљавају вербално и физичко насиље. Никада нећемо толерисати нити један вид насиља. Апелујем на грађане да имају у виду труд и посвећеност наших комуналних радника, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао – рекао је Попадић.