среда, 29. јун 2022.

Екипе „Чистоће” и сутра спроводе акције сузбијања комараца

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” је саопштило да Сектор екологије и унапређења животне средине настављa спровођење акција сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У четвртак, 30. јуна, од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих комараца на локалитетима: насип Мали рај – Дунавац, насип Црвенка – Врбовски, насип Дунавац – Врбовски, насип Панчевачки мост – Мали рај, Мали рај, Азилантски центар, насип Панчевачки мост – Црвенка, Црвенка, Јојкића дунавац, Баново брдо, Сунчана падина – Репиште, Церак, Церак виногради, Видиковац, Скојевско насеље, Кијево, Калуђерица, Лештане и Болеч.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.