петак, 12. август 2022.

Улазнице за базен и Зоолошки врт за добровољне даваоце крви

Институт за трансфузију крви Србије организује акције добровољног давања крви на различитим локацијама до краја ове недеље. Даваоци крви ће имати прилику да када добровољно дају крв уживају и у одређеним садржајима који се припремају само за њих.

Данас акцију добровољног давања крви организује Спортски центар „Олимп” од 9 до 13 часова. Првих 50 давалаца крви очекује комплет од пет улазница за базен. У суботу, 13. августа, у оквиру отвореног пливалишта „Кошутњак”, сви који буду дали крв од 12 до 16 часова добиће у знак пажње комплет од три улазнице за базен.

Такође, настављају се акције доборовољног давања крви у сарадњи са „Београдском тврђавом”. У суботу, у трансфузиолошком аутобусу ипсред „Бео зоо-врта”, од 10 до 14 часова одржаће се акција давања крви, а сви хумани суграђани добиће на поклон улазнице за четири програма на Калемегдану – Јура авантура парк, Бео зоо-врт, разгледање средњовековних справа за мучење у Војном музеју, обилазак Сахат и Куле Небојша, као и Римског бунара и барутног магацина.