петак, 12. август 2022.

Акције добровољног давања крви на више локација током следеће недеље

Институт за трансфузију крви Београда организује акцију добровољног давања крви на различитим локацијама на територији града, саопштено је из ове установе.

У понедељак, 15. августа, од 11 до 16 часова биће постављен аутобус на углу Војислава Илића и Устаничке улице, на општини Вождовац.

Грађани општине Чукарица моћи ће да дају крв 16. августа, од 9 до 14 часова, у Пожешкој улици код Дома здравља, где ће бити постављен трансфузиолошки аутобус. Истог дана, од 9 до 14 часова, испред Градске општине Звездара биће постављен аутобус где ће крв моћи да дају грађани ове општине.

Летња кампања добровољног давања крви наставља се на општини Нови Београд, где ће 17. августа, од 10 до 14 часова, бити постављен аутобус код продавнице „Јumbo Super Vero”, 19. августа аутобус ће бити постављен код Старог Меркатора од 9 до 14 часова, док ће 21. августа, од 11 до 16 часова, грађани ове општине моћи да дају крв код „Делта ситија” у аутобусу Института.

У четвртак, 18. августа, акцију добровољног давања организује компанија НИС од 10 до 14 часова, док ће за грађане Обреновца акција давања крви бити организована у просторијама Јавног предузећа „Спортско-културни центар” од 9 до 14 часова.

Грађани Раковице крв ће моћи да дају 20. августа, од 9 до 14 часова, у насељу Видиковац код Цркве Светог Преображења Господњег, где ће бити постављен аутобус. Истог дана, од 11 до 16 часова, аутобус Института биће постављен код „AVA Shopping Park-а” где ће крв моћи да дају грађани општине Вождовац.