четвртак, 18. август 2022.

Нови састав Штаба за ванредне ситуације Града Београда

Одборници Скупштине града усвојили су Решење о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Београда.
Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш рекао је да се решење доноси у складу са Законом о главном граду, Статутом Града Београда, Законом о смањењу ризика и катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

– Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, у складу са већ усвојеним законским решењима, предложио је образовање Штаба за ванредне ситуације на територији града Београда. Све ово се ради како би градски штаб наставио да спроводи све активности које су у складу са законом. Неопходно је да Градски штаб увек буде ажуран, да доприноси сигурности, безбедности и очувању здравља грађана Београда – рекао је Главаш.

Он је рекао да су сва лица која су данас изабрана, као што су вршиоци дужности директора комуналних предузећа и вршиоци дужности градских секретара, чланови Градског штаба за ванредне ситуације како би Штаб радио у пуном капацитету и без застоја. 

Одборници су усвојили и Одлуку о измени и допуни Одлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за Град Београд. Образлажући ову одлуку, подсекретарка за културу Гордана Гонцић рекла је да су разлози за доношење ове одлуке садржани у потреби да се допуне листе сталних манифестација у области културе од значаја за Град Београд. 

– У питању су две нове манифестације – „Београдско лето” и „Београдска зима”. Наведене манифестације у свом саставу имају више програма и фестивала који се већ дужи низ година успешно реализују у Београду. Уласком у ред сталних манифестација повећао би се допринос наведених манифестација културном животу Београда – рекла је Гордана Гонцић. 

Градски одборници усвојили су и Решење о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”, као и Одлуку о измени Одлуке о промени оснивачког акта Установе социјалне заштите „Прихватилиште за одрасла и стара лица”.