четвртак, 29. септембар 2022.

Одата почаст мајору Милану Тепићу

Заменица градоначелника Београда Весна Видовић положила је данас венац на споменик народном хероју мајору Милану Тепићу поводом 31. годишњице његове смрти. 

У име Владе Републике Србије, венце је положио министар одбране Небојша Стефановић, као и представници Војске Србије, чланови породице Милана Тепића и страдалог војника Стојадина Мирковића, те представници удружења грађана и бораца. 

Весна Видовић је истакла да одавањем почасти мајору Милану Тепићу желимо да ставимо до знања да држава Србија и град Београд никада неће заборавити људе и хероје који су се до последњег тренутка борили за своју земљу. 

– Херојски чин Милана Тепића говори нам о верности и љубави према отаџбини. Због тога данас одајемо почаст и показујемо да нећемо заборавити све оне који су дали животе за слободу нашег народа – рекла је Весна Видовић. 

Министар Стефановић је истакао да се Милан Тепић својом храброшћу уписао у вечност и постао симбол војника и старешине. Он је додао да су Тепић и војник Стојадин Мирковић свесно дали животе како складиште муниције не би пало у руке непријатељским снагама. 

Мајор Милан Тепић погинуо је 29. септембра 1991. године у Беденику код Бјеловара, јер није желео да преда непријатељу складиште муниције које му је било поверено. Заједно са војником Стојадином Мирковићем дигао је складиште у ваздух и тако спречио непријатељске снаге да се домогну муниције и експлозива.