понедељак, 21. новембар 2022.

„Београдске пијаце” на Сајму етно хране и пића

Јавно комунално предузеће „Београдске пијаце” представиће се на 16. Сајму етно хране и пића, који ће се од 24. до 27. новембра одржати у Хали 3 Београдског сајма, од 10 до 19 часова, саопштили су из овог комуналног предузећа.

На предстојећем сајму ЈКП „Београдске пијаце” представиће своје пољопривредне произвођаче, закупце са београдских пијаца. Они су иначе стални излагачи на најпопуларнијим гастрономским манифестацијама које предузеће организује, као што су пијачни каравани, „Београдски ноћни маркет” и „Ноћ укуса”, на којима се промовишу производи високог квалитета, направљени на традиционални начин, по старим рецептурама.

Сајам етно хране и пића одиграо је у последњих 15 година значајну улогу у брендирању, промоцији и пласману традиционалних домаћих производа попут ајвара, меда, дуван-чварака, футошког купуса, пиротских пегланих кобасица, различитих џемова, слатка, зимнице, сухомеснатих специјалитета, млечних производа, сирева, чајних мешавина, сушеног воћа, пекарских производа, вина и ракије, од којих су многи постали и извозни артикли.