понедељак, 21. новембар 2022.

Изложба ликовног стваралаштва и позоришна представа на Чукарици

У низу изложби које Културни центар „Чукарица” приређује у свом галеријском простору, у среду, 23. новембра у 19 часова, биће отворена традиционална, двадесета по реду годишња изложба полазника Студија цртања и сликања за треће доба ове установе. У Галерији „Стар 06”, љубитељи ликовне уметности имаће прилику да погледају поставку слика 15 полазника Студија цртања и сликања, који ће се представити са више од тридесет радова рађених различитим ликовним техникама.

Различите теме и интересовања, као и лични став према појединим стварима и појавама у друштву чине ову изложбу посебном.

Културни центар „Чукарица” од 2002. године у оквиру Универзитета за треће доба спроводи бројне програме за активно „треће доба”, а посебну пажњу посвећује ликовној култури.

Заинтересовани изложбу могу погледати до 12. децембра.

Градска општина Чукарица, у сарадњи са Културним центром „Чукарица”, својим суграђанима поклања и представу „Пупин – историја великана”, која ће бити изведена у два термина, 23. и 29. новембра са почетком у 19.30 часова. Представу је по тексту Ружице Васић режирао Фуад Табучић, који и игра у овој монодрами.

Монодрама је настала на основу аутобиографије Михајла Пупина „Од пашњака до научњака”, за коју је добио Пулицерову награду 1924. године.
У представи ће главни глумац тумачити старог Пупина, који кћерки прича о свом животу и научним достигнућима. Представа је прилагођена и ученицима, старијим основцима и средњошколцима, који из ње могу доста да науче о животу овог великана, али и о моделима понашања једног великог научника, хуманисте и родољуба.

Бесплатне улазнице (највише две) могу се преузети на благајни КЦ „Чукарица”.