понедељак, 21. новембар 2022.

Трећи јесењи Београдски полумаратон 27. новембра

У сусрет Трећем јесењем Београдском полумаратону, на данашњој конференцији за медије најављено је одржавање последње три трке ове сезоне у организацији „Београдског маратона”, и то трке на 21 километар, 10 километара и „Сава осигурање породичне трке”, дужине 2,3 километра. Ове трке организују се 27. новембра, саопштено је из Београдског маратона.

Директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш је рекао да је јесењи Београдски полумаратон права прилика да се заврши сезона.

– За разлику од полумаратонске дистанце на пролеће, траса јесењег полумаратона се трчи централним градским улицама. Стартујемо код Цркве Светог Марка, пролазимо кроз Дорћол, трчимо око Калемегдана и преко Бранковог моста и уживамо у јесењем амбијенту нашег главног града. Мислили смо на све категорије учесника и организовали три трке. Трку на 21километар за елитне и припремљене учеснике, трку на 10 километара за оне који се рекреативно баве трчањем, као и „Сава осигурање породичну трку” у дужини од 2,3 километра, на коју позивамо све породице које желе са својом децом да истрче или прошетају круг од Цркве Светог Марка преко Славије до Теразија – навео је Хабуш.

Према његовим речима, учешће на Трећем јесењем Београдском полумаратону су већ потврдили многобројни светски и домаћи елитни такмичари, те се очекује јака конкуренција и изузетно брза трка, уз могуће обарање рекорда стазе.

– У јакој мушкој конкуренцији надметаће се три такмичара из Кеније са тркачем из Бурундија. Очекујемо обарање рекорда стазе, јер сва четворица имају личне рекорде у полумаратону који су испод 62 минута. У женској конкуренцији снаге ће одмерити Лена Јеротич из Кеније, са домаћим такмичаркама Оливером Јевтић и Теодором Симовић. Гости Трећег јесењег Београдског полумаратона биће и српски маратонци који су учествовали на свих шест маратона – истакао је Хабуш.

На конференцији су се окупљеним медијима обратили и председник Извршног одбора „Сава осигурања” Бојан Мијаиловић и представница елитних такмичара млађе генерације Слађана Стаменковић. Одржана је и едукативна конференција „Београдски маратон – Спортски форум”, на којој су уприличена три панела: „Организација великих спортских и атлетских догађаја”, „ПР и комуникација у спорту” и „Здравље и спорт”.