уторак, 29. новембар 2022.

Промена траса линија 708 и 709 у Земун пољу

Трасе линија јавног превоза у насељу Земун поље мењају се од четвртка, 1. децембра, у складу са новом организацијом саобраћаја, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Аутобуске линије 708 – Нови Београд (Блок 70А) – Земун поље и 709 – Земун (Нови град) – Земун поље ће саобраћати из Курирске улице преко новоизграђеног надвожњака у продужетку улице С10 до Батајничког друма 17. део, Батајничким друмом 17. део и даље преко Улице Јурија Ракитина до Земун поља.

Новом организацијом линија ЈЛПП у насељу Земун поље и даље је омогућена веза становника насеља Плави хоризонти и Школско добро са Земун пољем преко новоизграђеног надвожњака у продужетку улице С10, а такође са линијама БГ воза преко новоизграђених железничких станица „Земун”, „Земун поље” и „Камендин” (преко линије бр. 709).

До ове организације саобраћаја дошло је са завршетком реконструкције пруге Београд (центар) – Стара Пазова – Нови Сад, у оквиру чега је извршена изградња надвожњака изнад пруге и укидање пружног прелаза са Улицом Јурија Ракитина, а на захтев становника насеља Плави хоризонти и Школско добро за бољом просторном приступачношћу ТЦ „Земун парк” и осталим садржајима у његовој зони.