петак, 2. децембар 2022.

Трећа сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

Историјски музеј Србије и удружење „Unica Art” најављују за петак, 9. децембар, у 19 часова концерт камерног ансамбла „Новосадски танго квинтет”, шести у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Камерни ансамбл „Новосадски танго квинтет” чине Владимир Ћуковић, виолина, Владимир Јаковљевић, гитара, Давид Клем, клавир, Федор Рушкуц, контрабас, и Драгана Кузмановић, хармоника. На програму су композиције славног аргентинског композитора Астора Пјацоле, заслужног за светску популаризацију танга. Поред Пјацолиних композиција, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ од суботе, 10. децембра. Такође, на том каналу се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса.