Вук Мирчетић

Члан Градског већа

Вук Мирчетић је рођен 1989. године у Београду. Академско звање мастер економиста стекао је на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије у Београду. Након завршених мастер студија, уписао је и докторске академске студије на Факултету организационих наука Универзитета у Београду и на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије. На оба факултета је положио све испите највишом оценом.

Члан је Српске напредне странке. Обављао је функцију народног посланика у Народној скупштини Републике Србије у дванаестом сазиву, изабран са листе „Александар Вучић – За нашу децу”. Од фебруара 2014. године до потврђивања мандата народног посланика био је ангажован у Градској општини Вождовац. Од фебруара 2017. године до августа 2020. године био је и председник Савета за запошљавање Градске општине Вождовац и са својим тимом остварио значајне резултате у домену смањења стопе незапослености ове београдске општине. Осмислио је, координирао и имплементирао већи број пројеката у различитим областима.

Учествовао је на више од 150 тренинга и обука у организацији еминентних домаћих и иностраних институција и организација. Први тренинг за тренере завршио је 2007. године и радио је као предавач по позиву за више организација које се баве образовањем. На Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије ради у настави од академске 2017/18. године, а 2019/20. године изабран је у звање асистента за ужу научну област општи менаџмент. Бави се научно-истраживачким радом и до сада је написао и објавио више од 50 научних радова у Србији и иностранству у различитим категоријама.

На седници Скупштине града Београда одржаној 20. јуна 2022. године изабран је за члана Градског већа.