Зоолошки врт

 

Смештен у самом центру града, Зоолошки врт Београда, или Врт добре наде, налази се на једној од најатрактивнијих градских локација - Kалемегданском парку. Основан је 1936. и једна је од најстаријих кућа животињског царства у Европи.

Простире се на површини од 6 хектара, поседује 2000 животиња са око 200 животињских врста, а поред дивљих обилује и домаћим животињама. Његовом данас лепом изгледу доприносе и бројни изграђени објекти, инфраструктура, нове чесме и фонтане, Галерија скулптура у дрвету, рад вајара Вука Бојовића, вртић за принове - Беби зоо-врт... За 60. рођендан добио је споменик за свога некада најзанимљивијег и најомиљенијег становника, мајмуна Самија, првог шимпанзе који је дошао у Зоо-врт.

Готово да не прође ни једна недеља у врту коју не забележе медији - од рођења неког младучента, преко различитих пригодних промоција... Тако је овај врт постао скоро свакодневно присутан у животу Београда, оплемењујући га дахом своје благородне атмосфере, не без разлога назван Вртом добре наде.

Радно време за посетиоце:
08.00-17.00 (у зимском периоду)
08.00-20.30 (у летњем периоду)

ЗООЛОШКИ ВРТ
Мали Калемегдан 8, тел. 2624-526
www.beozoovrt.rs