субота, 25. мај 2024.

Мали Звездарци добили бесплатна ауто-седишта за путничка возила

Председник градске општине Звездара Владан Јеремић поделио је 340 ауто-седишта за децу чији су се родитељи пријавили и доставили тражену документацију у складу са jавним позивом, саопштили су данас из те општине. 

Јеремић је истакао да ће бесплатна ауто-седишта допринети да се бебедност деце у саобраћају подигне на виши ниво.

– Градска општина Звездара је једна од ретких општина у земљи која има позитиван природни прираштај и због тога реализујемо већи број акција које су намењене најмлађим Звездарцима. Поред акције у којој поклањамо беби-пакете добродошлице најмлађим становницима општине, подела бесплатних ауто-седишта за децу увек привлачи највеће интересовање – навео је Јеремић.

Подсетио је да се ова акција реализује са Агенцијом за безбедност у саобраћају, прецизирајући да је Градска општина Звездара средствима из свог буџета набавила 280, док је Агенција обезбедила додатних 60 ауто-седишта, наводи се у саопштењу.

– Општина Звездара ће наставити да реализује ову акцију у којој је током десетак година неколико хиљада малишана са Звездаре добило бесплатна ауто- седишта – закључио је Јеремић. 

Догађају су у Спортском центру „Олимп – Звездара” присуствовали в. д. директора Агенције за безбедност у саобраћају Бранко Стаматовић и начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.