среда, 10. фебруар 2021.

Конкурс за најлепшу фотографију Земуна

Председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић расписао је јавни позив за избор најлепше фотографије Земуна, саопштавају из ове градске општине.

Пројекат „Најлепша фотографија Земуна” има за циљ да промовише културно и туристичко благо Земуна. Теме фотографија су историјске, културне, природне и друге лепоте општине Земун, културно-историјски споменици, верски објекти, обичаји, људи, улице, културни и спортски догађаји, манифестације, пејзажи и све оно што представља лепоту и специфичност Земуна.

Фотографије достављене током јавног позива биће у конкуренцији за избор најлепше фотографији Земуна у 2021. години. Стручна комисија ће најлепше три фотографије наградити, а двадесет репрезентативних фотографија биће изложено у галеријском простору Канцеларије за младе поводом празника Градске општине Земун 5. новембра.

Градска општина Земун задржава право располагања изложених фотографија, као и право коришћења фотографија у електронском облику за потребе Општине.

Одлуку о избору најлепших фотографија доноси комисија коју формира председник градске општине Земун. Право учешћа на конкурсу за избор најлепше фотографије Земуна имају сва лица која су старија од 15 година. Максимални број фотографија је 3 (три), а фотографије за преглед не смеју бити веће од једног мегабајта.

Контакт податке (име и презиме, адреса, број телефона), као и фотографије са податком о величини оригиналног фајла треба доставити електронским путем на адресу: najlepsafotografijazemuna@gmail.com. Крајњи рок за доставу фотографија је 1. септембар 2021. године. Фотографије послате после рока неће бити разматране. За додатне информације кандидати се могу обратити лично у просторијама Канцеларије за младе Земун, Косовска 9, или на бројеве телефона: 011/3160-674 и 064/4075-608.

До сада су одржане две изложбе под називом „Најлепша фотографија Земуна”. Прошле године на конкурс су се јавила 33 аутора, док се 2019. године у конкуренцији нашло 30 аутора. За најбоље ауторе обезбеђене су вредне награде, попут фотоапарата, мобилног телефона, хард-диска, монографије о Земуну и друге награде.