уторак, 6. децембар 2022.

Подршка телефонском Саветовалишту „Хало беба”

Секретаријат за здравство и ове године финансијски је подржао и омогућио континуитет у функционисању телефонског Саветовалишта „Хало беба” Градског завода за јавно здравље Београд. Наиме, „Хало беба” је 24-часовно телефонско саветовалиште за помоћ и подршку породицама са трудницама, породиљама, новорођеним бебама и малом децом са територије Београда, али и широм Србије. У дежурном центру раде едуковане и љубазне медицинске сестре које са посебном пажњом и стрпљењем помажу родитељима у доношењу одлука везаних за здравље, правилну исхрану, негу, раст и развој деце, пружајући адекватне и правовремене информације, поруке и савете, у складу са савременим медицинским ставовима, прилагођене потребама детета и породице. Као стручни консултанти ангажовани су и лекари специјалисти различитих профила.

У 2022. години остварено је више од 120.000 позива, који су се углавном односили на негу деце током акутних болести, најчешће респираторних, промене на кожи и слузокожи, хигијену, дневни ритам детета, природну исхрану, стимулацију развоја и друго.

За више информација о здрављу и развоју деце на располагању су и додатни садржаји на веб-страници halobeba.rs, која бележи просечно 100.000 посета месечно.