петак, 24. март 2023.

Постављање завршног слоја асфалта у Улици црвено барјаче

Општина Чукарица започела је реконструкцију Улице црвено барјаче која ће ускоро добити нови асфалт, саопштено је из ове општине.

Екипе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” обављају завршне радове у поменутој улици, једној од најпрометнијих у насељу Беле воде, која се налази у непосредној близини ОШ „Мирослав Антић”.

Радове је обишао председник општине Срђан Коларић, који је истакао да се поменута улица санира после више од деценије.

– Коловоз ове саобраћајнице саниран је на потезу од Улице проте Милорада Павловића до раскрснице са Улицом бело врело, у дужини од 500 метара. Радови су подразумевали скидање старог слоја асфалта, поправку сливника и шахтова и постављање новог слоја асфалта. Санацијом Улице црвено барјаче биће комплетно уређен прилаз школи и омогућено безбедније кретање возила – поручио је Коларић.

Укупна вредност радова на уређењу Улице црвено барјаче износи око 16,5 милиона динара, а инвеститор радова је ЈП „Путеви Београда”.

Коларић је подсетио да су током прошле године у насељу Беле воде саниране Комовска улица и део Улице Здравка Јовановића, као и да се тренутно изводе радови у Улици Буда Томовића, која није санирана више од три деценије.

– Радовима, који се тренутно обављају у Улици Буда Томовића, биће обухваћен коловоз у дужини од готово 700 метара, као и уређење тротоара. Вредност радова је око 25 милиона динара, а инвеститор је ЈП „Путеви Београда” – рекао је Коларић и додао да су у току и радови на санацији Улице поручника Спасића и Машере на Јулином брду, као и Улице Вука Караџића у Остружници, где се ради и проширење коловоза.

Поред ових радова, чији је инвеститор ЈП „Путеви Београда”, Градска општина Чукарица је из општинског буџета издвојила око 25 милиона динара за уређење осам улица у насељима Сремчица, Рушањ, Умка и Велика Моштаница, истиче Коларић.

Ускоро се очекује почетак радова у Улици Момчила Чедића у насељу Беле воде, као и улицама Милорада Ћирића у Железнику и Живојина Табаковића у Великој Моштаници, где ће се осим санације радити и проширење коловоза.