субота, 25. март 2023.

Пакети добродошлице за још осамдесет звездарских беба

У Великој сали Градске општине Звездара данас је уручено још осамдесет пакета добродошлице родитељима звездарских беба рођених 2022. и 2023. године. Поред родитеља, на малу свечаност, осму по реду (од јуна прошле године), дошли су и понеки бака и дека, али и најмлађи Звездарци којима су поклони намењени.

Поклоне за најмлађе Звездарце је уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић са сарадницима, који је, честитајући родитељима, бакама и декама придошлице у њихове породице, рекао да је ово акција на коју је јако поносан, јер има за циљ да се најмлађимa пожели добродошлица, а њиховим породицама мало помогне у периоду када су добиле новог члана.

Владан Јеремић је навео да према подацима најновијег Пописа становништва општина Звездара има највише нових становника, те да је важно истаћи да општина има позитиван природни прираштај због великог броја беба које се у њој рађају. Током 2022. године у Породилишту КБЦ „Звездара” рођено је више од 2.000 беба.

Поред пакета добродошлице, који су једнообразни и чија је вредност 5.000 динара, родитељи звездарских беба добили су и комплет од три књиге за правилно информисањe о раном развоју деце и одговорном родитељству.