недеља, 21. мај 2023.

Апел грађанима да изместе возила из зоне Куле Небојша

Након увођења редовне одбране од поплава на потезу од Куле Небојша до Бастиона Светог Јакова, из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација и координацију апеловали су на грађане да изместе своја паркирана возила из те зоне.

– Апелујемо на грађане да изместе своја возила и да их не паркирају у овој зони ради превентивних активности и несметаног рада екипа водопривредних предузећа. Напомињемо да је ова појава уобичајена за овај део града и да се оваква ситуација на том делу акваторијума Дунава дешава учесталије него на осталим деловима обале с обзиром на то да се ради о најнижој тачки Београда. Према прогнозама свих релевантних институција, нема опасности од изливања реке – наводи се у саопштењу.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Београда и екипе водопривредних предузећа константно прате ситуацију на терену. Грађани ће благовремено бити обавештени о новим информацијама, додаје се у саопштењу.

На основу Општег плана за одбрану од поплава и измереног водостаја на меродавном мерном месту у петак, 19. маја, Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе” донело је Наредбу о увођењу редовне одбране од поплава на водној јединици Београда – десни насип и обалоутврда уз Дунав од Куле Небојша до Бастиона Светог Јакова (у дужини од 0,34 километара).