понедељак, 22. мај 2023.

„Чистоћа” и сутра наставља акцију сузбијања комараца

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и сутра спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље и са воде, термалним и хладним замагљивањем. 

У уторак, 23. маја, од 18 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на обали Црвенке ка Панчевачком мосту из чамца, насипу од Панчевачког моста ка Малом рају, у насељу Мали рај и Азилантском центру, на насипу од Панчевачког моста ка Црвенки, у Црвенки и на путу ка Старој Борчи, на језеру Велико блато, у Овчанском Себешу, Гроцкој, Брестовику, на Кошутњаку, Топчидеру, у Земуну (Доњи град, Горњи град и Нова Галеника), Крњачи, Котежу, Борчи, Малом збегу, Борчи – Преток, на Путу за Овчу, у Овчи и Падинској скели. 

Сви препарати који се користе су регистровани од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх. Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле.