уторак, 30. мај 2023.

Традиционална акција поделе ауто-седишта у Земуну

У организацији Градске општине Земун – Савета општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима и Агенције за безбедност саобраћаја у Свечаној сали општине одржана је 29. маја обука родитеља о безбедној употреби дечјих ауто-седишта. Истог дана им је подељено више од 100 дечјих ауто-седишта, саопштили су из Општине Земун.

Традиционалној акцији, која се реализује већ четири године заредом, присуствовали су помоћница председника општине Земун Андријана Кукољ, заменик председника Скупштине и председник Савета Градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима Сава Мишковић и помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Мирко Коковић са сарадницима.

– Потрудили смо се да унапредимо систем поделе на месечном нивоу. Усагласили смо набавку са потребама, то јест са пријавама родитеља. Процене су да на основу претходних година бесплатно поделимо између 400 и 500 дечјих ауто-седишта – изјавила је Андријана Кукољ и поменула да је Општина Земун ове године формирала Савет за бригу о деци и породици, како би се и на локалу спроводиле мере политике Владе Републике Србије усмерене на очување породице. 

Такође, најављена је још једна акција Општине Земун као подршка породици, а то је подела беби-пакета, у склопу пројекта „Бебо, добро дошла у Земун” свим бебама рођеним на територији ове општине.

Мирко Коковић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја, истиче да око 75 посто родитеља у Земуну превозе своје малишане у безбедносним седиштима, што је резултат сарадње са Саветом ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима и едукације родитеља. 

Током овог месеца, Општина Земун је поделила око 200 седишта, а акција ће бити настављена и у наредним месецима.