уторак, 30. мај 2023.

Манифестација „Дани Сремчице”

Поводом обележавања Свете Тројице, великог хришћанског празника који је уједно и храмовна слава у Сремчици, Удружење „Сремчица у срцу” организује у сарадњи са Градском општином Чукарица манифестацију под називом „Дани Сремчице”, саопштено је из Општине Чукарица.

Свечано отварање манифестације ће бити у петак, 2. јуна, са почетком у 18 часова у центру Сремчице испред месне заједнице. У културно-уметничком програму учествоваће КУД „Миломир Петровић” са гостима из Северне Македоније, као и ОКУД „Рок циркус”. Манифестација je ове године богатија за ликовну колонију у којој ће учествовати седморо уметника из Ниша, Параћина, Костолца и Београда. Ликовна колонија ће истог дана бити свечано отворена у 19 часова у ресторану „Липовачка ноћ”.

У суботу, 3. јуна, са почетком у 10 часова, на простору Ракине баре одржаће се такмичење у кувању гулаша „Котлијада”, а такође у 10 часова у ОШ „Душко Радовић”, деца из обе школе у Сремчици одиграће ревијални меч у стоном тенису. У исто време, на истом месту, маме и ћерке одиграће игру „Између две ватре”.

У недељу, 4. јуна, на празник Силаска Светог Духа на апостоле, по завршетку свечане литургије у порти Храма Свете Тројице, КУД „Миломир Петровић” одржаће велики концерт са гостима из Северне Македоније. Осим тога, са почетком у 9 часова биће организована бесплатна уметничка радионица за децу, док је у 12 часова на програму такмичење за најлепшу торту Сремчице, наводи се у саопштењу.