Владимир Јестратијевић

Члан Градског већа

Рођен је 1948. године у Земуну. Завршио Десету гимназију у Београду 1967. године, дипломирао на Правном факултету у Београду 1972. године.

Као стипендиста Савезног министарства за унутрашње послове почео са радом у овом Министарству јула 1972. године. Две године радио у Управи за кадрове. После одслужења војног рока од априла 1975. до децембра 1998. године радио у Управи за сузбијање криминалитета поводом кривичних дела са елементом иностраности у оквиру сарадње у Међународној полицијској организацији – ИНТЕРПОЛ. Више стотина сусрета са представницима страних полиција и учешћа на разним скуповима у земљи и иностранству. Водио и координирао савезне акције на сузбијању одређених врста криминалитета и радио на изради важних информативно-аналитичких материјала за савезне и републичке органе.

Од маја до јула 1991. године учествовао у заједничкој мировној мисији ЈНА, МУП Републике Хрватске и СМУП на спречавању међунационалних конфликата на подручју Далмације - Српске Крајине, руководилац пункта у Задру. Од октобра 1991. до априла 1992. године био руководилац мировне мисије ЈНА, МУП Републике Босне и Херцеговине и СМУП на подручју Босне и Херцеговине, са седиштем у Сарајеву, на спречавању међунационалних конфликата.

Од априла 1998. године до априла 2002. године био конзул-саветник у Генералном конзулату Југославије-Србије и Црне Горе у Салцбургу, Аустрија. Велико ангажовање на организацији протестних окупљања наших грађана поводом бомбардовања НАТО, прикупљање и слање хуманитарне помоћи у земљу.

Од јула до децембра 2002.године заменик начелника Управе за пограничне послове, странце и путне исправе Савезног министарства за унутрашње послове. Председник Савезне комисије за отварање и прекатегоризацију граничних прелаза. Учешће на већем броју међународних састанака.

Од 2009. до 2010. године директор маркетиншке агенције ''Vision comunications’’ у Београду.

Од јануара 2011. секретар и руководилац стручне службе Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС), статутарно надлежан за нормативно и материјално-финансијско пословање Партије.

Од марта 2012. члан Републичке изборне комисије.

Говори немачки, служи се енглеским језиком.

Ожењен, два сина, шест унука.