3. Седница Скупштине Града Београда

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 18. август, у 10 часова, у згради Скупштине града на Тргу Николе Пашића 6 (сала 10 у приземљу),

3. СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА

На дневном реду је предлог одлуке о измени одлуке о јавним паркиралиштима, као и предлог решења о давању сагласности на коначни нацрт јавног уговора о јавно-приватном партнерству за пројектовање и изградњу постројења и станице и пружање услуге снабдевања и дистрибуције компримованог природног гаса.

Такође, пред одборницима ће се наћи више одлука међу којима и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији Београда и договор Града и приватних превозника о већој цени рада на основу које приватници обављају превоз путника, као и предлози решења о давању сагласности на неколико коначних нацрта анекса уговора о јавно-приватном партнерству у обављању комуналне делатности градског, приградског и локалног превоза путника на територији Београда.  
Одборници ће разматрати и усвојити одлуку о реализацији локалног Плана управљања отпадом за прошлу годину, као и извештај о безбедности саобраћаја у граду током 2021. године.

На дневном реду је, између осталог,  Предлог одлуке о начину и поступку доделе стамбене подршке ратним војним инвалидима и породицама палих бораца стицањем својине на стану изграђеном средствима донације Владе Јапана, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга. 

Такође, пред одборницима ће бити предлог одлуке о измени и допуни одлуке о сталним манифестацијама у области културе које су од значаја за Град Београд, као и измена одлуке о промени оснивачког акта установе социјалне заштите „Прихватилиште за одрасла и стара лица

Трећа седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19 које је препоручио Градски завод за јавно здравље.

Позивамо вас да медијски испратите овај догађај.

Секретаријат за информисање