5. Седница Скупштине Града

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за уторак, 25. октобaр, у 11 часова, у Великој сали у згради Народне скупштине Републике Србије, улаз из Улице краља Милана 14, 

5. СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА

На дневном реду је Предлог измене и допуне Плана детаљне регулације за делове општина Нови Београд и Вождовац, као и предлози одлука о изради или измени и допуни планова детаљне регулације за делове општина Земун, Палилула, Звездара, Раковица.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о измени Одлуке о локалним административним таксама, Предлог одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности на територији града Београда за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину и Предлог одлуке о допуни Одлуке о висини стопе пореза на имовину.

Одборници ће разматрати Предлог одлуке о измени Одлуке о одређивању акустичких зона на територији града, Предлог одлуке о измени Одлуке о Градској управи Града Београда, Предлог одлуке о измени и допунама Одлуке о комуналном реду, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о комуналној инспекцији.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог решења о давању сагласности на ребаланс програма пословања за 2022. годину ЈКП ГСП „Београд”.
 
Такође, одборници ће разматрати и Предлог одлуке о допуни Одлуке о оснивању јавног комуналног предузећа за управљање парковима и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу, унапређење и заштиту на подручју градских општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица „Београдски парк”.

Комплетан дневни ред седнице може се погледати на сајту Града Београда на линку .

    НАПОМЕНА: За седницу Скупштине обавезно је акредитовање. Потребно је да редакције до понедељка, 24. октобра до 14 часова, на мејл info.pr@beograd.gov.rs акредитују своје новинаре, фотографе и сниматеље.

Секретаријат за информисање