четвртак, 25. април 2024.

Пуштање у рад цевовода на Чукарици и очитавање водомера у Врчину

Због стављања у функцију новоположеног цевовода на општини Чукарица, сутра од 8 до 24 сата без воде ће остати потрошачи у насељима Велика Моштаница и Руцка, као и у бројним улицама у Сремчици. Како је најављено из „Београдског водовода”, у потоњем насељу воду неће имати потрошачи у Обреновачкој улици, Породице Живковић, Породице Радојчић, Таковског грофа, Породице Милосављевић, Мијатових њива, Породице Божић, Граничкој, Чедомира Поповића, Породице Митровић, Лепинској, Златних руковети, Љубице Кујунџић, Стефана Бранковића, Лепосавићкој, Петра Јокића, Лозичкој, Кнеза Михајла Вишевића и у Улици Илије Вукићевића.

За најнужније потребе обезбеђене су ауто-цистерне, а из „Водовода” апелују на потрошаче да припреме неопходну залиху воде. 

Најављено је и да ће екипе овог предузећа у суботу и недељу, 27. и 28. априла, очитавати водомере у насељу Врчин. Позивају се сви становници овог насеља, као и власници викендица да изађу у сусрет БВК „читачима” како би им помогли да ова акција протекне у атмосфери међусобне сарадње. У случају лоших временских услова, акција ће бити одложена за први наредни период када временски услови буду прихватљиви за очитавање. 

Из ЈКП-а „Београдски водовод и канализација” моле све потрошаче да екипама омогуће приступ водомерним склоништима (шахтовима, подрумима...), затим да водомерна места буду доступна и чиста, да капије дворишта или подрума у којима се водомери налазе буду откључана, као и да возила буду паркирана ван шахтова, да би очитавање водомера било ефикасније. Сарадњом „Београдског водовода” и корисника услуга унапређује се рад и квалитет пружених услуга на обострано задовољство. Заједничком акцијом, водомери ће бити очитани у најкраћем могућем периоду, а рачуни правовремено достављени свим потрошачима. 

За све додатне информације грађани се могу обратити Сервисном центру Града Београда на број 11-0-11 или на бесплатни број телефона за све позиве из фиксне телефоније 0800/11-00-11. Обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.