недеља, 1. октобар 2023.

Преко 2.000 учесница на ДМ „Женској трци” на Ади Циганлији

Традиционална ДМ „Женска трка“ под слоганом #ЈаТоМогу, одржана је данас на Ади Циганлији у организацији „Београдског маратона”. Победница овогодишњег издања трке је Милица Томашевић са истрчани временом 00:27:47, док је друго место заузела Слађана Стаменковић са 17 секунди заостатка, а трећа је кроз циљ прошла Александра Лазић са временом 00:30:34, саопштено је из „Београдског маратона”.

Учешће више од 2.000 жена које су трчале и шетале стазом око језера, у дужини од 7,7 километара, јасан је показатељ да интересовање за здрав и активан живот међу женском популацијом расте из године у годину.

– Веома сам задовољан због чињенице да смо у претходних годину и по дана успели у намери да укључимо велики број грађана у физичку активност, кроз све трке у нашој организацији, што и ова трка показује. ДМ „Женска трка” треба да покаже колико је заправо важно за здравље жена да се баве рекреацијом и зато ћемо већ за следећу „Женску трку” укључити и фондацију „Хероји Београдског маратона” са циљем да промовишемо значај и важност редовних контрола, редовне физичке активности и бриге о здрављу – рекао је Дарко Хабуш, директор „Београдског маратона”.

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд”, као и сваке године, донирало је саднице свим женама које су прошле кроз циљ и на тај начин их наградило за уложени труд. Ове године су даме однеле кући јесењу виолу. 

Такође, све учеснице после пређених 7,7 километара на циљу су дочекале медаље, освежење, као и поклони спонзора и партнера „Београдског маратона”.

Наредни догађај у организацији „Београдског маратона” је 4. Београдски полумаратон заказан за 26. новембар 2023. године. Њиме ће „Београдски маратон” затворити овогодишњу тркачку сезону.