петак, 20. септембар 2019.

Све екипе „Београдског воводовода” на терену – поправка квара у току

Према првим проценама, квар на углу Карнегијеве и Улице Краљице Марије ће бити саниран до поноћи, а у току је затварање цевовода на којем је дошло до хаварије, рекао је за Беоинфо руководилац службе за комуникацију и координацију односа са јавношћу ЈКП „Београдски водовод и канализација” Владимир Шобот.

– Осам затварача је затворено, остају још два, а затварање се мора вршити лагано како не би дошло до даљих комликација. Очекујемо да ће у наредних 20 минута доћи до затварања и да ће се спречити даље отицање воде низ улицу – појаснио је Шобот.

Како је рекао, до пуцања цеви је дошло нешто пре 5 часова ујутру, а у питању је дистрибутивни цевовод профила 700 милиметара. 

– То је цевововд који снабдева наша два главна резервоара, „Главни” и „Пионир”. То није дистрибутивни цевовод одакле се снабедевају грађани. На друштвеним мрежама се појавила лажна информација да је та цев замењена пре два дана, то није истина, јер то није цев која се мења када се ради реконструкција, већ цев која се мења на 30 до 40 година. Такав посао замене трајао би месец дана – нагласио је Шобот.

Очекује се, додао је Шобот, да потрошачи у централним градским зонама, у општини Стари град и делу општине Палилула, могу осетити поремећај у водоснабдевању, првенствено они на вишим спратовима.

Према његовим речима, све екипе су на терену од јутрос и раде на отклањању квара.

Из овог предузећа се извињавају грађанима на непријатности и поручују да ће настојати да у што краћем року реше овај проблем.