петак, 20. септембар 2019.

Измене режима јавног превоза у зони Трга републике

Због сутрашњег одржавања манифестација „Пешачка субота“ и „Дан без аутомобила“ у недељу, 22. септембра, као и због наставка радова на Тргу републике, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Како се наводи, у суботу и недељу тролејбуске линије 21, 22 и 29, као и аутобуска линија 31 саобраћају на скраћеној траси до Трга Славија и носиће ознаке 21Л, 22Л, 29Л и 31Л. Привремена аутобуска линија 22А се укида. Аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 ће у смеру према Дорћолу саобраћати улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска и даље редовно и користити стајалиште „Дом омладине“, док ће у смеру према граду саобраћати улицама Француска, кроз терминус „Трг републике“, Браће Југовић, Дечанска, Трг Николе Пашића и даље редовно и користити стајалиште „Трг републике“ које у редовном режиму користе линије 43 и 96. Аутобуске линије 43 и 96 ће до терминуса Трг републике саобраћати улицама Булевар деспота Стефана, Браће Југовић, Француска, терминус „Трг републике“. Аутобуска линија 27 ће до терминуса „Трг републике“ саобраћати улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска, терминус „Трг републике“.

Од 23. до 27. септембра због наставка радова на Тргу републике тролејбуске линије 21, 22 и 29, саобраћају на скраћеној траси до Трга Славија и носиће ознаке 21Л, 22Л и 29Л.

Привремена аутобуска линија 22А и линија 31 саобраћају до Трга републике, с тим што ће као полазно и долазно користити стајалишта у Улици Коларчева. Аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 ће у смеру према Дорћолу саобраћати улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска и даље редовно и користити стајалиште „Дом омладине“, док ће у смеру према граду саобраћати улицама Француска, кроз терминус „Трг републике“, Браће Југовић, Дечанска, Трг Николе Пашића и даље редовно и користити стајалиште „Трг републике“ које у редовном режиму користе линије 43 и 96.

Аутобуске линије 32Е, 43 и 96 ће саобраћати на скраћеној траси до терминуса „Железничка станица (Панчевачки мост)“ и носиће ознаке 32ЕЛ, 43Л и 96Л и за исте се успоставља привремено стајалиште преко пута постојећег у Улици Јована Авакумовића.

Аутобуска линија 27 ће до терминуса „Трг републике“ саобраћати улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска, терминус „Трг републике“.