петак, 20. септембар 2019.

Град Београд наставља да подржава програме намењене особама са инвалидитетом

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић отворио је данас шаховски турнир „Повуци потез без баријера” у организацији Удружења особа са инвалидитетом – Београд.

Турнир се одржава у Шаховском клубу „Раднички” уз учешће 40 такмичара, од којих је 25 особа са инвалидитетом.

Петронијевић је истакао да Град Београд наставља да подржава овакве и сличне догађаје у којима учествују особе са инвалидитетом.

–Посебно смо фокусирани на теже запошљиве особе и децу са инвалидитетом. Хвала Гордани Пушари на дивној иницијативи и свим удружењима која учествују у организацији овог шаховског турнира. Директна комуникација са њима нам омогућава да Град Београд буде бољи сервис са особе са инвалидитетом – закључио је Петронијевић.

Шаховски турнир је инклузивног каракрета на коме учествују здраве и особе са инвалидитетом, истакла је председница Удружења особа са инвалидитетом –Београд Гордана Пушара.

–Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту су подржали овај програм. Циљ је да особе са инвалидитетом стекну нова пријатељства, док смо са Шаховским клубом „Раднички” договорили трајну сарадњу где ће особе са инвалидитетом моћи да долазе, едукују се и друже –  истакла је Пушара.

Догађају су присусвовали председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, чланови Општинског већа задужени за спорт и омладину, као и представници и чланови Шаховског клуба „Раднички”.