среда, 16. октобар 2019.

Нови спортски терен за школу у Обреновцу

Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас са председником oпштине Обреновац Мирославом Чучковићем завршне радове на изградњи спортског терена у Техничкој школи у Обреновцу. Изградњу терена за мали фудбал, рукомет, кошарку, одбојку, које ће користити 800 ђака ове школе, финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту, који је издвојио 3,1 милион динара.

– Улагање у ову школу коначно је могуће пошто смо је прошле године извукли из дугогодишње блокаде у износу од 21 милион динара. То је била једна од три школе у блокади и данас, коначно, после више од десет година, Београд нема ниједну школу у блокади – рекао је Гак.

Он је истакао да је секретаријат у те сврхе школама уплатио 40 милиона динара, те најавио даља улагања у Техничку школу.

– У плану је да већ следеће године уложимо још око 22 милиона динара у обнову фасадне столарије. У београдским школама је започет велики инвестициони талас (око 800 милиона динара) и он неће стати – поручио је Гак.

Он је додао да Град Београд подједнако улаже у градске и приградске општине и додао да у Обреновцу почиње и градња једног од првих од најављених 17 монтажних вртића. 

Мирослав Чучковић истакао је да је Обреновац показао да је највеће градилиште у Београду, са плановима за изградњу дома здравља, две школе и два вртића.

– Тако се обезбеђује останак младих у Србији – истакао је Чучковић.

У обиласку школе је био и одбојкашки репрезентативац Србије Вук Тодоровић, некадашњи ђак ове школе, који је указао на значај изградње спортског терена. 

– Овде сам постигао велике успехе и јако сам срећан што ће и неке нове генерације имати услове да их постижу – рекао је Тодоровић.