недеља, 17. новембар 2019.

Седми међународни турнир у каратеу одржан у Раковици

Седми међународни турнир у каратеу „Трофеј Раковице 2019” одржан је данас у Спортском центру „Раковица”. Догађају су присуствовали члан Градског већа Филип Марјановић, државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и председник општине Раковица Владан Коцић.

У овој спортској манифестацији учешће је узело 28 карате клубова из земље и иностранства, са више од 200 такмичара. Осим Србије, на турниру су учествовали клубови из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

Пре почетка турнира, Миличковић је уручио плакете за несебичну подршку организацији турнира Предрагу Перуничићу, Владану Коцићу и Црвеном крсту „Раковица”.

Он је поручио да је циљ да се бројним бесплатним  школицама спорт приближи деци током читаве године, као да се само тако образују нове генерације младих људи који су способни да се ухвате укоштац са бројним изазовима и препрекама у животу.

На турниру су учествовале све узрасне категорије: полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори и млађи сениори. Они су се такмичили појединачно и екипно у катама и борбама.

Организатор турнира је Карате клуб „Раковица Канон”, који у сарадњи са Оопштином Раковица активно учествује у промоцији каратеа и спорта у овој општини. Под покровитељством општине, овај карате клуб покренуо је пројекат „Бесплатна карате школа”, у оквиру којег је до сада више од 2.000 деце предшколског и школског узраста имало прилику да бесплатно тренира ову борилачку вештину.